Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Dag van de Duurzaamheid
DO 10 oktober | 12.30-22.00 uur | Amstelveen

De Dag van de Duurzaamheid begint in de middag met een programma voor scholieren van groep 7 en 8. Verder is er een Duurzaamheidsmarkt, een themasessie ‘Duurzaamheid en aardgasvrij’ en als klap op de vuurpijl komt trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk naar Amstelveen.

 

Vanaf 12.30 uur  - 4D Serious Game voor scholieren (besloten)

Meer dan 300 basisschoolleerlingen van de Roelof Venema School en Brede School Rembrandt spelen in P60 een 4D Serious Game. Dit spel over duurzaamheid is gebaseerd op de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. 

 

17.00-20.15 uur – Duurzaamheidsmarkt (gratis inloop)

In de foyer van de Schouwburg vindt vanaf 17.00 uur een grote Duurzaamheidsmarkt plaats, waar o.a. leveranciers van zonnepanelen, groendaken en andere innovatieve/duurzame producten het publiek informeren over het verduurzamen van de woning. Ook zullen specialisten van de gemeente Amstelveen informatie geven over subsidiemogelijkheden.

 

19.00-19.45 uur – Themasessie Duurzaamheid en aardgasvrij (gratis inloop)

Het Energieloket verzorgt een themasessie voor inwoners in Amstelveen. Tijdens deze sessie leer je via een stappenplan hoe je jouw woning kunt voorbereiden op aardgasvrij wonen. Wat zijn de echte do’s en don’ts? Het Regionaal Energieloket vertelt dit op een laagdrempelige manier.

 

20.15-22.00 uur: Theatershow door Richard van Hooijdonk (€2,50 reserveringskosten)

Hoogtepunt van de dag vindt plaats om 20.15 uur. Als prikkelende opmaat naar Richard zal Meindert Schut van Business News Radio een kort gesprek voeren met o.a. Wethouder Duurzaamheid van Amstelveen Floor Gordon, Amber Harms uit de Jonge Duurzame Top 100, bankier Ugur Pekdemir en ondernemer Ger Loogman. Vervolgens neemt trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk je tijdens een wervelende theatershow en vol inspiratie mee in de innovatieve en duurzame wereld van morgen.

Kaarten voor de theatershow van Richard van Hooijdonk zijn verkrijgbaar via de website van Schouwburg Amstelveen. De kaarten kosten €2,50 per stuk. Maximaal 2 kaarten per persoon.

 

 

Informatie + Aanmelden »

schouwburgamstelveen.nl

Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen


Bewust Amstelland

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!