Redactiebureau Chapeau | Amsterdam

Voor het corrigeren, redigeren, schrijven en herschrijven van teksten (print en online) bent u bij mij aan het juiste adres. Een brochure, nieuwsbrief, interview, manuscript of webtekst? Chapeau weet er wel raad mee.

Ik werk snel en secuur en zorg ervoor dat uw teksten prettig leesbaar zijn, in foutloos Nederlands en voorzien van een duidelijke opbouw en de juiste interpunctie.
Met meer dan vijftien jaar ervaring is uw opdracht bij mij in goede handen.

Over Femke Okx | Amsterdam

Wie is Chapeau?

Hoewel mijn roots in het Gelderse Bemmel liggen, is Amsterdam inmiddels al jaren mijn thuisbasis. Op de toen nog aan de Herengracht gelegen Frederik Muller Academie (FMA), kreeg ik naast het corrigeren, redigeren en schrijven van aansprekende teksten, een stevige basis mee voor de planmatige en organisatorische kant van het ontwikkelen en uitvoeren van communicatieprocessen en -middelen.

In vogelvlucht

De FMA werd ook wel de opleiding voor Boekhandel en Uitgeverij genoemd. Niet vreemd dus dat ik na mijn studie bij een uitgeverij terechtkwam. Bij WEKA Uitgeverij in Amsterdam heb ik elf jaar als coördinerend redacteur gewerkt aan de totstandkoming van diverse HR-uitgaven. In het schrijven van teksten heb ik me verder gespecialiseerd als projectmanager/redacteur bij communicatiebureau Nestas in Almere. Gedurende een periode van zes jaar schreef ik diverse teksten op het gebied van wonen en zorg en verzorgde ik het projectmanagement van talloze magazines, nieuwsbrieven, boeken en websites. Eind 2015 besloot ik een sprong in het diepe te wagen en als freelance redacteur/tekstschrijver aan de slag te gaan. Zo ontstond Redactiebureau Chapeau.

Maatschappelijk betrokken

Het thema zorg draag ik overigens nog steeds een warm hart toe. Als gastvrouw in het VU Ronald McDonald Huis bood ik, samen met collega-vrijwilligers, ouders van zieke kinderen een thuis ver van huis. Daarnaast was ik actief als maatje in verzorgingshuis Menno Simons in Amsterdam en publiceerde ik regelmatig redactionele bijdragen in de Wijkkrant voor Buitenveldert & Prinses Irenebuurt over dit thema. Ik hecht veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid.

Redactiebureau Chapeau
Femke Okx

Acupunctuur Administratieve dienstverlening Astrologie Bouwen en Wonen Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Fysiotherapie Healing en reading Massage Mediation Medium Mindfulness & Compassie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie in {{plaats}} Persoonlijke verzorging Professional organizer Reiki en magnetiseren Relatietherapie Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Vasten en reinigen Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrijwilligerswerk & Mantelzorg Yoga


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Amstelland