Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

10jun 2021
Donderdagavond zomer Slow Sports lessen


Vertrekpunt: parkeerplaats oude Karselaan, Amsterdamse bos.

Slow Sports, ontspannen buiten bewegen in een gezellige groep! We sporten in een groep van maximaal 12 deelnemers. Iedereen doet mee op zijn eigen niveau en plezier staat voorop! Ontspannen door inspannen in de natuur.

Slow Sports is wandelen (of joggen voor wie wil) afgewisseld met veelzijdige oefeningen.

Slow staat voor bewust en met aandacht bewegen. Een sportief moment voor jezelf en lekker even je hoofd leeg maken. Ontspannen bewegen in de buitenlucht verfrist lichaam en geest en levert daardoor een positieve bijdrage aan je gezondheid en welbevinden. Iedere les is anders door de route die we lopen en de afwisseling in oefeningen en de veranderingen in de natuur.

Sports staat voor afwisselende oefeningen. Niet te moeilijk en niet te zwaar. Maar wel de uitdaging die je zoekt, binnen de grenzen van jouw kunnen. Jij bepaald zelf je tempo en de intensiteit bij iedere oefening. We werken aan het verbeteren van conditie, spierkracht, lenigheid, balans, coördinatie en focus. We doen oefeningen uit allerlei verschillende vormen van sport en mindfulness Kortom een veelzijdige training voor lichaam en geest.

Slow Sports is uitermate geschikt voor beginnende tot matig gevorderde sporters die graag buiten bewegen zonder prestatiedrang. Ook voor mensen die een drempel ervaren om te gaan sporten of een ziekteperiode achter de rug hebben en verder aan hun herstel willen werken of mensen die beperkingen of blessures hebben is het geschikt. Ga bij twijfel wel zelf in overleg met de huisarts of specialist.

Voorwaarde om mee te kunnen doen is dat je 5 kwartier circa 2,5 kilometer zelfstandig kunt lopen (onverhard). Meedoen is op eigen risico.

Na afloop is er voor de liefhebber nog een lekker kopje thee.

 

Informatie

10 jun 2021 t/m 26 aug 2021
19.30 - 20.45
9,00 De eerste les is altijd een gratis proefles. Een losse les kost 9 euro en een 5-rittenkaart 43 euro

Waar?

Amsterdamse bos

Vertrekpunt: parkeerplaats oude Karselaan, Amsterdamse bos.

Contact

Donderdagavond zomer Slow Sports lessen