Holistische leefstijl- en wandelcoaching | Haarlem e.o. en Amstelveen

In balans zijn is niet statisch. Het kenmerkt zich juist door beweging. Net als het leven. Waar zich van alles afspeelt en aandient. Fijne maar ook moeilijke dingen. Ieder mens gaat daar weer anders mee om. Meestal lukt het prima om je eigen weg te vinden maar soms kom je op een punt of in een situatie dat je het even niet meer weet. Het is dan fijn als iemand naar je luistert en samen met jou zoekt naar wat voor jou werkt/nodig is om weer verder te kunnen. Belangrijke vragen hierbij kunnen zijn:

  • Wat is belangrijk voor jou?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten en valkuilen?
  • Wat kost en geeft je energie?
  • Wat zijn jouw overtuigingen en obstakels?
  • Wat brengt jou verder in de door jou gewenste richting?

Bij mijn wandelcoachsessies gebruik ik de TriA© methode. Dit is een krachtig en effectief stappenplan gericht op een natuurlijke manier van verandering. De essentiële stappen om tot verandering te komen zijn Aandacht, Acceptatie en Actie. Deze methode in combinatie met oefenvormen waarbij ook de natuur wordt ingezet brengt je snel tot de kern van je vraagstuk of probleem.

Indien gewenst kan coaching ook in mijn coachruimte bij mij thuis plaatsvinden. Ik maak hierbij, naast praten ook gebruik van verschillende oefeningen/opdrachten. 

Mijn uitgangspunt is, als je vanuit ontspanning en met plezier je leven kunt leiden, je kwaliteiten optimaal tot bloei kunnen komen. Je zult dan van grote waarde voor jezelf en omgeving zijn.

Over Manon de Ruiter | Haarlem e.o. en Amstelveen

Ruim 25 jaar heb ik met hart en ziel gewerkt in de (jeugd)hulpverlening. Gedurende mijn werkzaamheden als maatschappelijk werkster en gezinsbegeleidster heb ik met zeer uiteenlopende mensen, gezinnen en problematieken gewerkt. Hierbij heb ik, net als in mijn privéleven, meermaals ondervonden dat het leven weerbarstig kan zijn. 

In 2016 heb ik vanuit de wens meer rust in mijzelf en mijn leven te krijgen besloten het roer om te gooien. Ik ben toen gestart met de opleiding tot holistisch leefstijlcoach om mijn tools verder uit te breiden en ook andere mensen hierbij te kunnen helpen. De natuur  is altijd een van mijn grootste hulpbronnen om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. Slow Sports trainster worden en vervolgens de Masteropleiding tot TriA wandelcoach waren voor mij dan ook natuurlijke vervolgstappen.

Met betrekking tot mijn eigen leerproces kan ik zeggen, dat door het onderzoeken van mijn eigen leefstijl, gewoontes, onrust, twijfels, obstakels en pijnpunten mijn zelfkennis en uiteindelijk ook de acceptatie van mijzelf enorm gegroeid is. Gedurende dit proces heb ik tevens mijn persoonlijke “zelfzorg recept” ontwikkeld en stap voor stap in de praktijk gebracht. Met als gevolg meer innerlijke rust, balans, veerkracht, ontspanning en plezier in mijn leven.

Mensen ondersteunen en bekrachtigen bij het bereiken van hun doelen (groot of klein) geeft mij iedere keer voldoening. Eigenschappen die mij kenmerken en ik inzet bij mijn werk zijn, praktisch, oplossingsgericht, empathisch, positief, oprecht en vrolijk. 

Ik hoop hiermee een bijdrage te leveren aan een zorgzame en liefdevolle wereld!


Foto 11 Manon de Ruiter Klik om te vergroten

Manon de Ruiter


Professionals in de categorie Coaching - Wandelcoaching

Acupunctuur Astrologie Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Counselling Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Healing en reading Horeca & Catering Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke Begeleiding Professional organizer Reiki en magnetiseren Relatietherapie Seksualiteit en Intimiteit Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Vasten en reinigen Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Zelfrealisatie
Bewust Amstelland
Bewust Amstelland

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!