Acupunctuur en Chinese Geneeswijze

Praktijk voor Acupunctuur Nei ye
Kudelstaart

Toyohari is een acupunctuurvorm uit Japan, waarbij de naald niet door de huid geprikt wordt. Het is een therapie die gebaseerd is op het balanceren van Qi (energie) in de meridianen. Het bereiken van balans geeft een ontspannen en rustig gevoel.

Mijn praktijknaam Nei ye betekent "innerlijk werk".

Nei ye is een oude klassieke tekst geschreven rond 350 voor Christus, deze tekst is in de tweede eeuw opgenomen in de klassieke tekst Guanzi, waardoor de tekst als zelfstandig geschrift uit beeld is verdwenen.

Acupunctuur is een behandelmethode die gebruik maakt van kleine dunne steriele naaldjes. Deze naaldjes worden geplaatst in de huid op een acupunctuurpunt in een meridiaan. Hierdoor wordt er energie (Qi) in beweging gebracht, met als doel een algeheel balans in het lichaam te bereiken.

Toyohari is een acupunctuurvorm uit Japan, waarbij de naald niet door de huid geprikt wordt. Het is een therapie die gebaseerd is op het balanceren van Qi (energie) in de meridianen. Het bereiken van balans in de meridianen geeft een ontspannen en rustig gevoel. De acupunctuurnaalden worden boven het acupunctuurpunt gehouden en zijn soms minimaal voelbaar door het licht aanraken van de huid. Hierdoor is het een pijnvrije behandeling.

Met acupunctuur kun je een breed scala aan gezondheidsklachten behandelen. 

In de behandelingen werken we stap voor stap aan balans en harmonie in uw lichaam en geest. Mocht u interesse hebben in een acupunctuurbehandeling bij Nei ye, nodig ik u graag uit voor een vrijblijvende intake met een eerste behandeling. Tijdens de intake krijgt u de kans om kennis te maken met de acupunctuur en de gebruikte behandelmethoden. De meeste behandelingen zullen tussen de 45 en 60 minuten duren.

Over Praktijk voor Acupunctuur Nei ye

Mijn naam is Marry Groen in ’t Woud en ik ben acupuncturist. Ik ben in aanraking gekomen met onderdelen van de acupunctuur bij het volgen van een cursus bloesem therapie en Touch for Health. Tijdens deze cursussen werd er gewerkt met de vijf elementen en de meridianen, dit zijn Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) gerelateerde onderwerpen.

Hier werd mijn interesse gewekt voor de diepere betekenis van de TCG, waaronder acupunctuur.

De acupunctuuropleiding heb ik gevolgd bij HBO Qing Bai, gevolgd door een HBO Westerse Medische Basisopleiding. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging ZHONG waardoor er mogelijkheid is bij aanvullende verzekering, een vergoeding van uw zorgverzekeraar terug te ontvangen.

Sinds het voltooien van mijn opleiding, volg ik regelmatig nascholingen en verdiepingscursussen op het gebied van acupunctuur en Westerse Medische Basiskennis. Daarnaast ben ik actief in Tai chi, Qi gong en meditatie. Door deze activiteiten kan ik mezelf blijven ontwikkelen en blijf ik leren over energie en zijn werking. Deze kennis breng ik mee in mijn praktijk en behandelingen, waardoor ik u nog beter van dienst kan zijn.


Praktijk voor Acupunctuur Nei ye

Marry Groen in ‘t Woud

Kamerlingh Onnesweg 79
1433 LE Kudelstaart

Lid van beroepsvereniging

Acupunctuur en Chinese Geneeswijze