Schilderend in Contact met Jezelf

Joke Zonneveld
Aalsmeer

Schilderen vanuit de beweging: ervaring gaat voor resultaat, doen voor denken.

Als je gaat schilderen heb je te maken met twee gebieden:

Het Ambachtelijke stuk met de kennis van materialen en schilderregels, en daarnaast het Gesprek met jezelf en het materiaal om tot een eigen Beeldentaal te komen.

Het bijzondere van Spelend Schilderen is,

dat ik jou werkvormen aanbied, die jou ambachtelijk laten groeien, zoals spelen met licht en donker, lijnvoering, vorm en ruimte, in diverse materialen. En tegelijk doe ik via die oefeningen een apèl op het gesprek wat gaande is in jouzelf.

Wat brengt Spelend Schilderen jou?

Door dat ik jou al schilderend en tekenend vanuit de stilte en de beweging op gang  breng, kom je dichter bij je creatieve, voelende laag. Want voelen heeft de tijd nodig en voelen is bewegen! Waar nodig help/leer ik jou vragen te stellen, om je eigen antwoorden te vinden.

Focus, tijdloosheid, ontspanning, veilige sfeer, spelen en experimenteren, materialen verkennen, ………dat zijn de trefwoorden, kortom: mindful bezig zijn om je Beeldentaal tevoorschijn te toveren.

Ervaring van een cursiste:

Joke weet in haar lessen een bijzondere sfeer te creëren, met rust, ruimte om te experimenteren en warmte waarin alles welkom is. Mijn strenge interne criticus wordt tijdens de lessen stilgelegd, waardoor de innerlijke beelden tevoorschijn komen en vervolgens in beeld worden vastgelegd.

Yvon van Noort (Trainer/Coach)

 

Kom “Schilderend in Contact met Mijzelf” tijdens mijn cursussen, workshops of prive-cessie.

Ik verheug me op je komst,

Joke Zonneveld

Atelier De Rode Draad

Spelend Schilderen

Over Joke Zonneveld

Mijn naam is Joke Zonneveld(1958)

Van kinds af aan was ik gek op tekenen en schilderen. Thuis was er meer aandacht voor muziek, en pas rond mijn 25e begon ik me serieuzer met schilderen bezig te houden. Vijftien jaar terug was ik de bloemen en landschappen zat en ging ik op zoek naar iemand die mij kon leren hoe ik vanuit de ervaring kon schilderen. Uiteindelijk kwam ik bij Michiel Dhont terecht en volgde bij hem 5 jaartrainingen. Als snel wist ik: dit wil ik delen met mensen. Ik heb ooit de Pedagogische Academie gedaan, de leraar in mij stond voor een nieuwe uitdaging. In 20ben ik begonnen met lesgeven en in 2008 richtte ik mijn Atelier De Rode Draad in Uithoorn in. Een sfeervol jaren vijftig lokaal, waar alles klaar staat om aan de slag te gaan. Vlak daarna kreeg ik een pittige burn-out. Het bijzondere is, dat ik juist daardoor diepgaand leerde hoe ik in gesprek kan zijn met mijzelf via mijn beelden. En ook die ervaring deel ik graag met je………….

In 2020 stond mijn Atelier op instorten en verhuisde ik naar Art Centre Aalsmeer. Een kleiner atelier met heerlijk licht om weer net zo vrij te spelen en ontdekken.

Sinds 2022 beschilder ik oceandrums, kom ze beluisteren, en/of beschilder er zelf één. Instrument en schilderij in één.

 


Atelier de Rode Draad

Joke Zonneveld

Aalsmeerderweg 230, atelier 34
1432 CW Aalsmeer

Schilderend in Contact met Jezelf