Speltherapie: op een speelse manier werken aan vaardigheden

Coachhond
Aalsmeer

Op een speelse wijze begeleid ik (hoog) sensitieve kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Ik help ze om te gaan met alle prikkels om hen heen en werk aan hun zelfvertrouwen. Ik doe dit samen met mijn therapiehond Fergie.

Speltherapie en kindercoaching met de inzet van de hond: spelenderwijs omgaan met emoties en leren van nieuwe vaardigheden. Kinderen moeten tegenwoordig veel. Op school wordt veel verwacht. Verder zijn ze druk met bijvoorbeeld sport, vriendjes, etc. Vooral (hoog) sensitieve kinderen kunnen hier veel last van hebben. Vaak zijn deze kinderen erg onzeker en weten ze niet hoe ze voor zichzelf moeten opkomen of hulp moeten vragen. Zij vinden het verder moeilijk om om te gaan met alle prikkels om hen heen. Ook ouders vinden het soms lastig hoe ze hun kind daarin kunnen ondersteunen.  

De meeste kinderen willen liever dingen doen, dan erover praten. Door op een laagdrempelige manier activiteiten met de hond te doen, leren ze door te doen en het zelf te ervaren. De hond is naast oefenmaatje een knuffelhond die jou altijd begrijpt. Ook als je het even moeilijk hebt. Hij heeft geen oordeel en ziet jou precies zoals je bent. Deze echte aandacht zonder (voor)oordelen is wat kinderen nodig hebben. Op een speelse manier werk je aan thema’s, zoals zelfvertrouwen, ADHD-problematiek, autisme, onzekerheid, weerbaarheid, sociale vaardigheden, verlieservaringen, omgaan met pestgedrag.

 

 

Over Coachhond

Mijn naam is Nancy Bakker-Wulms. Ik woon samen met mijn man, twee zoontjes en hond in Aalsmeer. Heel mijn leven heb ik al een passie voor honden. Daarnaast trekt het mij altijd erg aan als ik merk dat anderen niet lekker in hun vel zitten. Daarom heb ik 2016 besloten om, na mijn loopbaan als communicatieadviseur, te gaan doen waar echt mijn passie ligt: namelijk het coachen van mensen samen met mijn hond Fergie. Ik heb de opleiding Dog Assisted Coaching bij Pets4Care gevolgd. En heb een aantal specialisatiemodules gedaan, zoals trauma; rouw, verlies en loslaten; autisme en mindfulness. Ook heb ik in 2017 de Rots en Water training met succes afgerond en ben ik gecertificeerd Rots en Water trainer.

 

 


Coachhond

Nancy Bakker

Citroenvlinderstraat 82
1432 MG Aalsmeer

Speltherapie: op een speelse manier werken aan vaardigheden