(WMO-PGB) Ambulante Individuele Begeleiding

Inukshuk WelZijn
Nieuw-vennep

Ambulante begeleiding thuis kan helpen om stapsgewijs (weer terug) op de rails te komen. Als alles te veel is geworden (geen grip op het algemene dagelijkse leven, overspoeld door emoties) is begripvolle, tijdelijke ondersteuning een uitkomst.

Als alles door omstandigheden te veel is geworden, u overspoeld bent, kan doelgerichte ondersteuning u helpen om stapsgewijs weer terug op de rails te komen. Ondersteuning kan in de breedste zin van het woord gegeven worden waarbij geldt dat u zelf de regie houdt. De grip kan verloren zijn door chronische ziekte of pijn, trauma, angst, depressie, fobie, verlies, mantelzorg en zo veel meer. Gevolg is vaak dat taken blijven liggen, verplichtingen worden verzaakt, rekeningen blijven liggen, het inkomen en het wonen onder druk komen te staan, onderlinge relaties zwaar worden, conflicten met buren of organisaties ontstaan en zo meer. Ondersteuning door Inukshuk WelZijn, Jackie, begint altijd met een luisterend oor en goed begrip van wat jij doormaakt en wat jij wilt. Dat wordt gevolgd door vertrouwen. Als vergoeding mogelijk is voor de ondersteuning, helpt Jackie met de aanvraag en het formuleren van uw behoeften en doelen in een ondersteuningsplan. De ondersteuning kan thuis zijn om weer grip te krijgen op het leven en wat er bij hoort. Denk aan ordenen van papierwerk, zorgen dat post weer geopend en afgehandeld wordt, dagstrucuur aanbrengen, sociaal netwerk uitbreiden, bezwaarschriften maken, vergoedingen aanvragen, voedselbank regelen, (taxi)pas regelen en als dat nodig is toeleiden naar specialistische hulp als budgetbeheer of medische hulp. Buitenshuis is het mogelijk om mee te gaan naar dokters, specialist, therapie, eerst samen naar activiteiten of dagbesteding gaan, boodschappen doen enz. De hulp wordt professioneel geboden vanuit (werk)ervaring en hbo-opleidingen met een psychosociale en medische basis. Kijk voor meer op mijn website.

Over Inukshuk WelZijn

Mijn naam is Jackie. Ik ben 60 jaar, gehuwd en heb 3 krachtige zonen grootgebracht. Inmiddels ben ik een energieke oma. Toen ik op mijn 17e ging samenwonen, stopte ik met het 1e jaar PABO om te gaan werken. Naast het werk deed ik opleidingen als avond MEAO, NIMA Marketing en avond HEAO. Na wisselende banen van o.a handelsvoorlichting bij de KvK, vestigingsmanager/intercedente bij een uitzendbureau, medewerkster incasso en werk als office manager bij een PR bedrijf en een medisch bedrijf kwam er een burn-out. En nog één... Dat gaf te denken! Ik besloot om te scholen richting werken met mensen. Het was iets dat ik toen ik jong was al wilde maar ongeroerd had gelaten omdat ik wist dat ik er toen niet klaar voor was.  Ik begon met SPW-4 jeugdzorg en groeide verder.  In 2010 besloot ik verder 'om te buigen' door het volgen van de hbo opleidingen counseling en integratieve psychotherapie. Mijn levenservaring en de werkervaring met jongeren en jong volwassenen maakte dat mijn inlevingsvermogen verder ontwikkeld was en dat ik minder snel oordeelde over anderen. De tijd was rijp, vond ik, om een opleiding te gaan volgen om therapeut te worden. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Nog steeds leer ik verder. Ook op medisch gebied. Niet alleen leer ik van opleidingen overigens, ik leer ook veel van mijn cliënten! Sinds 2010 heb ik een praktijk, Inukshuk WelZijn, voor counseling & integratieve (psycho)therapie en sinds enkele jaren is daar ambulante begeleiding (WMO, PGB) bijgekomen. 

(WMO-PGB) Ambulante Individuele Begeleiding