Slow Sports

Manon de Ruiter
Amstelveen en Heemstede

Slow Sports is ontspannen buiten bewegen. Het is een combinatie van wandelen afgewisseld met verschillende oefeningen ter verbetering van je flexibiliteit, balans, conditie en kracht. Iedereen doet mee op zijn eigen niveau en plezier staat voorop!

Slow staat voor met aandacht bewegen. Een sportief moment voor jezelf en lekker even je hoofd leeg maken. Je moet vaak al zoveel... je wilt niet óók nog "moeten" sporten. Je wilt juist ontspanning halen uit het sporten! Ontspannen bewegen in de buitenlucht verfrist lichaam en geest en levert daardoor een positieve bijdrage aan je gezondheid en welbevinden.

Sports staat voor afwisselende oefeningen. Niet te moeilijk en niet te zwaar. Maar wel de uitdaging die je zoekt, binnen de grenzen van jouw kunnen. Kortom een veelzijdige training, waarin gewerkt wordt aan de opbouw van je conditie, je spierkracht en je lenigheid.

Voor wie

 • Slow Sports is uitermate geschikt voor beginnende tot matig gevorderde sporters. 
 • Mensen die een drempel om te gaan sporten ervaren.
 • Mensen die een ziekteperiode (lichamelijk of geestelijk) achter de rug hebben en/of beperkingen of blessures hebben. Hierbij wel altijd zelf overleggen met de huisarts of specialist! 
 • Voorwaarde om mee te kunnen doen is, je kunt 5 kwartier circa 2,5 kilometer zelfstandig lopen (onverhard).

De lessen

 • Woensdag- en zaterdagochtend van 10.00-11.15u. 
 • Vertrekpunt op woensdag: Oude Karselaan. Op zaterdag: parkeerplaats de Duizendmeterweg
 • Een groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.
 • Voor de liefhebber is er na afloop thee.
 • Draag (sport)schoenen met een goed profiel en kleren die makkelijk zitten/vies mogen worden. Stem ze af op het weertype.
 • Een proefles is gratis. Daarna kun je kiezen uit: losse les (9 euro) 5-rittenkaart (43 euro) 10-rittenkaart (85 euro).
 • De lessen gaan alleen bij extreme weersomstandigheden niet door.

Over Manon de Ruiter

Ruim 25 jaar heb ik met hart en ziel gewerkt in de (jeugd)hulpverlening. Gedurende mijn werkzaamheden als maatschappelijk werkster en gezinsbegeleidster heb ik met zeer uiteenlopende mensen, gezinnen en problematieken gewerkt. Hierbij heb ik, net als in mijn privéleven, meermaals ondervonden dat het leven weerbarstig kan zijn. 

In 2016 heb ik vanuit de wens meer rust in mijzelf en mijn leven te krijgen besloten het roer om te gooien. Ik ben toen gestart met de opleiding tot holistisch leefstijlcoach om mijn tools verder uit te breiden en ook andere mensen hierbij te kunnen helpen. De natuur  is een van mijn grootste hulpbronnen om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. Slow Sports trainster worden en vervolgens de Masteropleiding tot TriA wandelcoach waren voor mij dan ook natuurlijke vervolgstappen.

Over mijn eigen leerproces kan ik zeggen, dat door het onderzoeken van mijn leefstijl, gewoontes, onrust, obstakels en pijnpunten mijn zelfkennis en uiteindelijk ook de acceptatie van mijzelf enorm gegroeid is. Gedurende dit proces heb ik tevens mijn persoonlijke 'zelfzorg recept' ontwikkeld en stap voor stap in de praktijk gebracht. Met gevolg meer innerlijke rust, balans, veerkracht, ontspanning en plezier in mijn leven.

Mensen (weer) plezier laten krijgen in bewegen en/of begeleiden en bekrachtigen bij het bereiken van hun doelen (groot of klein) geeft mij iedere keer voldoening. Eigenschappen die mij kenmerken en ik inzet bij mijn werk zijn, praktisch, oplossingsgericht, empathisch, positief, oprecht en vrolijk. 

Ik hoop hiermee een bijdrage te leveren aan een zorgzame en liefdevolle wereld!


Manon de Ruiter

Manon de Ruiter


Amstelveen en Heemstede

Slow Sports