Bewust in het leven staan en bewuste keuzes maken

Het schrijven van het eerste blog voelt nog wat ongemakkelijk, maar ik weet dat dat hoort bij het oppakken van nieuwe dingen. Herken jij dat ook? Dat sommige dingen als vanzelf gaan en dat je je bij andere dingen ertoe moet zetten? 

 

Opzien tegen een verjaardag of uitzien naar een persoonlijke ontmoeting. Het is een mechanisme waar ik mij in het verleden niet bewust van was. Vooral datgene wat ik niet leuk vond om te doen, deed ik zonder dat ik wist dat ik mijzelf daar tekort mee deed. Maar sinds ik weet dat het belangrijk is om de niet-leuke dingen af te zeggen en de leuke dingen juist wel te doen OF de uitdagingen (nieuwe dingen) en kennis en vaardigheden (automatische piloot) met elkaar in balans te houden, is het vertrouwen in mijzelf toegenomen en geniet ik weer van de dingen die ik doe. De stress heeft plaatsgemaakt voor de flow en ik kan je verzekeren dat ik mij daar veel prettiger bij voel.

Dat is ook de reden dat ik voor Bewust Amstelland heb gekozen. Bewust in het leven staan en bewuste keuzes maken, leidt tot een evenwichtiger, gezonder en gelukkiger leven. Dat gun ik iedereen.

Anne Marie van Leent

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...