VoetreflexPlus Best of both worlds

Voetreflexologie wordt al eeuwenlang beoefend door de Egyptenaren, de Romeinen en de Chinezen.  In China is het zelfs zo populair dat op elke hoek van de straat wel een plek is waar je Chinese voetreflexmassage kunt ondergaan. Het is daar een essentieel onderdeel van hun “way of life”, naast gezonde voeding en voldoende beweging, waardoor ze vaak tot op hoge leeftijd erg vitaal zijn. Ook staan naast de meeste Chinese ziekenhuizen klinieken waar voetreflexmassages gegeven worden. Het bevordert namelijk de gezondheid, het verzacht de pijn en stimuleert het herstel.

Het beste van twee werelden!                                                                                                                                       

De Chinese voetreflex technieken zijn naar Nederland gehaald onder de naam VoetreflexPlus™. Hierbij worden niet alleen de Chinese -, maar ook de Westerse voetreflex technieken gecombineerd, waardoor het effect van een behandeling wordt versterkt en versneld!      

De Westerse manier werkt via de voetreflexzones op de voeten. Elke reflexzone correspondeert met een orgaan, lichaamsonderdeel of systeem. Door het masseren van bepaalde reflexzones wordt de prikkeloverdracht van het zenuwstelsel en het zelfgenezend vermogen gestimuleerd. 

De Chinese manier (TCM: Traditioneel Chinese Massage) werkt d.m.v. massages van de meridianen en de daarop gelegen acupunctuurpunten. Deze bevinden zich in het gehele lichaam in een energetisch kringloopsysteem. De meridianen en acupunctuurpunten worden gemasseerd (acupressuur), waardoor eventuele blokkades worden opgeheven en de energie weer vrij gaat stromen.

Door de combinatie van beide technieken in één behandelsessie is niet alleen het effect groter. Ook de visie op de klacht wordt vanuit de Westerse- en Chinese geneeswijze benaderd, waardoor klachten vanuit een breed perspectief worden bekeken. Hierdoor ontstaat een bijzondere en complete methode.

De PLUSSEN van VoetreflexPLUS™ op een rijtje:

 • Combinatie van Chinese- en Westerse voetreflexologie technieken
 • Visie op een klacht wordt benaderd vanuit de Westerse- én Chinese geneeskunde (TCG)
 • Effect van de behandeling wordt daardoor versterkt en versneld
 • Er wordt niet alleen op de voeten gemasseerd, maar ook op de onderbenen en armen waar de meridianen en acupunctuurpunten te vinden zijn
 • Acupressuur op acupunctuurpunten i.p.v. gebruik van acupunctuurnaaldjes

 

Voetreflexologie is een veilige en aangename methode. Terwijl jij heerlijk ontspannen onder een warm dekentje ligt met ‘n relaxed muziekje op de achtergrond, gaat de voetreflexoloog aan de slag om blokkades op te sporen en weg te poetsen, energie te laten stromen en zenuwbanen te kalmeren. Na een behandeling zal je ervaren dat het nog doorwerkt op het zelfhelende vermogen van jouw lichaam. Je voelt je heerlijk ontspannen, meer in balans, fitter en vitaler.

Heb je last van:

 • Stress, burn-out, vermoeidheid
 • Spijsverteringsklachten, obstipatie
 • Hoofdpijn, migraine
 • Spier- en gewrichtspijn
 • Slaapproblemen
 • Hormonale klachten
 • Huidproblemen en allergieën
 • Verminderde weerstand
 • Emotionele disbalans
 • SOLK

Dan kan de bijzondere en complete methode van VoetreflexPlus™ iets voor jou zijn!                                                 

Ben je benieuwd geworden? Kijk dan eens op: www.vividtouch.nl

N.B. De natuurgeneeskundige behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars, geheel of gedeeltelijk, vergoed vanuit het aanvullende pakket. Uw eigen risico is daarbij niet van toepassing. Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk.

VIVID TOUCH in Amsterdam en Amstelveen

info AT vividtouch DOT nl 

06-21220222                                                                                                                                                 

Margot Kiewied

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...