Hallo, Bewust Amstelland!

Hallo, Bewust Amstelland!

Na alle dingen die Anne Marie van Leent heeft gedaan – Croqqer, composteren, Repair Café, promoten van elektrisch rijden, opzetten en organiseren   van Open Coffee Amstelveen – doet ze sinds herfst 2015 iets nieuws: het opzetten en coördineren van Bewust Amstelland.   Waarom dit initiatief, en waarom nu?

2012: een ontmoeting
Anne Marie en ik ontmoetten elkaar in de zomer van 2012. Ik was nieuw in Amstelveen en ik vond het hier een saaie boel. Ik kende alleen de juffen van de crèche, ik had een leuke huisarts gevonden, je had natuurlijk de winkels en we hadden de buren op een borrel uitgenodigd… maar ik vond het superstil op straat, ik miste de reuring. Waar waren de leuke mensen? De leuke dingen – voor gróte mensen? Waar gebeurde het nou? Moest ik echt naar Amsterdam? Dat weigerde ik te geloven.

Twitter

In Amsterdam had ik mezelf bekend gemaakt met Twitter en LinkedIn, en daar veel leuke mensen ontdekt – dus dat ging ik hier ook doen. Zoeken op Twitter. En zo vond ik Anne Marie. Ook bezig met, en geïnteresseerd in “groen”: duurzaamheid, bewustwording, recycling, natuur, lokaal dingen doen. Ik stelde voor eens koffie te drinken – en zo geschiedde. Op de tennisclub Aemstelburgh dronken we thee. We besloten elkaar te blijven volgen, in de gaten houden, en kijken wat we voor elkaar kunnen doen.

Lokaal netwerken: Open Coffee Amstelveen
In januari 2015 – nu een jaar geleden – ging Anne Marie in Amstelveen samen met Fleur Hoffman Open Coffees organiseren – netwerkmiddagen voor ondernemers. Ik was inmiddels gestopt met mijn werk als werkcoach voor het UWV en had mij ingeschreven als ondernemer. Mede zodat ik lokaal en onder schooltijd zou kunnen werken. Wat zou ik graag naar een Open Coffee komen! Maar de Open Coffee is van 14.00 – 16.00. Jammer jammer! Gelukkig kwamen Anne Marie en Fleur in de loop van 2015 met de Dienstenruildag. Op een ochtend! Jeej, ik kon erbij zijn.

Dienstenruil Dag
Maar, wat is een Dienstenruil Dag? Dat zat zo. Anne Marie – een verbindende prater, daarnaast een rasechte doener – was heel blij met de deelnemers aan de Open Coffee. Maar tegelijk vond ze, dat er wel veel werd gepraat. Er moest ook worden erváren! Lilian Roos, een ondernemer die Anne Marie via Croqqer ontmoette, attendeerde haar op het concept “Doe Het Niet Zelf”. Dat paste precies in Anne Marie’s straatje – dus, hup! Organiseren maar. Op 19 juni was daar de Dienstenruil Dag. Als je je opgeeft voor zo’n dag schrijf je op wat je nodig hebt en wat je kunt brengen; de organisatie gaat dan aan de slag om vraag en aanbod te matchen.

Buiten grijs – binnen boeiend
Die vrijdag in juni was het buiten wat grijs – maar binnen ontvouwde zich een heerlijke, inspirerende ochtend. Ik was op zoek naar hulp bij mijn marketing, en daar kon Gaby me van alles over vertellen. Ook Nico, wiens missie het is bezielende netwerken te verbinden, hielp mij verder. Op mijn beurt kon ik twee begeesterde deelnemers blij maken met een avond Kom – zo heten de ontspanningssessies die ik verzorg. Het enige minpuntje was dat ik weg moest voor het af was – zo miste ik een heerlijke lunch en een zangoptreden. Jammer!

Zaadje
Bij Anne Marie en mij plantte Nico op deze dag een zaadje. Hij vertelde over allerlei netwerken, onder andere het landelijke netwerk Bewust Netwerk. Dit is in januari 2015 opgericht. Het netwerk wil inspireren tot bewust, duurzaam, gezond en prettig (samen)leven. Daartoe verbindt Bewust Netwerk in lokale kringen zoveel mogelijk ondernemers die deze missie delen. Een lokale kring organiseert bijvoorbeeld ondernemerscafé’s of andere events, en biedt overzichten van aanbieders in de buurt. Daarnaast heeft het landelijke netwerk een mooi setje online media; er is een website, een Facebookpagina, er zijn Twitter accounts en kaders voor het gebruik. Het is als een jas die je aan kunt trekken.

Hallo, Bewust Amstelland!
Na enig praten, wikken en wegen besloot Anne Marie: ja, de tijd is rijp voor Bewust Amstelland, en ik ga dat trekken! Diemen, Ouder-Amstel, Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer: bewuste klanten en ondernemers in deze gemeenten ontdekken elkaar, leren elkaar kennen en waarderen.
Zo kunnen meer mensen profiteren van bewuste lokale diensten, en kunnen aangesloten ondernemers hun omzet en impact vergroten. Hoe fijn is het meer van je boodschappen en zaken te doen met mensen, die je visie delen?
Sindsdien heeft Anne Marie een team van ambassadeurs verzameld, en toen ze mij vroeg zei ik meteen ja! De website en Facebookpagina van Bewust Amstelland zijn online. Wij van Bewust Amstelland zijn blij dat we er zijn, en zeggen: Hallo! Kom je ons begroeten?

De Dienstenruil Dag is geënt op de Doe Het Niet Zelf Dag, http://www.doehetnietzelf.org/
Gaby Agsteribbe kan je van alles vertellen over hoe je jezelf kan presenteren – door anderen te inspireren! www.cliptrainingen.nl
Nico Schoen weet nog van veel meer netwerken en is altijd blij mensen te verbinden: http://bureaunetwerk.nl

Dit is een bijdrage van Tess Doucet, ambassadeur van Bewust Amstelland.

Tess Doucet

Reacties

Monika Denes 2016-03-28 12:13:39 MOOI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja, we boffen met Anne Marie - pure passie, hart op de juiste plek en een motor van Rolls Royce :-) ! Alleen milieuvriendelijk dan.

En Nico Schoen, die zijn leven wijdt aan mensen verbinden, ik heb zo veel aan Nico te danken! Heel bijzondere mensen. Dank je Tess, ook voor jou een pluim.
Nico Schoen 2016-03-28 21:46:36 Ja Tess, dat is een prachtig stukje dat je uit je pen hebt laten vloeien....! Dat heb je werkelijk met veel passie en toewijding gedaan! Dank daarvoor! Jullie laten zien, Tess, Anne Marie en Monika dat samenwerking en cocreatie leiden tot ongekende mogelijkheden! Bewust Amstelland kan een inspirerend voorbeeld worden!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...